Τι να αποφύγετε, οταν φωτογραφίζετε τα παιδιά σας...



Σχεδόν κανένας δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος, αλλά όλοι οι γονείς θέλουν όμορφες φωτογραφίες ως ενθύμια από τα βρεφικά και προσχολικά χρόνια των παιδιών τους. Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε.

ΛΑΘΟΣ 1ο: Δεν τραβάτε αρκετές
Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των γονέων, που τραβούν μία εικόνα και τέλος; Να θυμάστε ότι μπορεί να χάσετε την καλύτερη φωτογραφία μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι με ένα κλικ τελειώσατε τη… δουλειά.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ
Μην φοβάστε να τραβάτε εικόνες κατά… ριπάς. Ζούμε άλλωστε σε ψηφιακή εποχή και όλες οι περιττές εικόνες μπορούν να μετακινηθούν άνετα στον κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή σας.


ΛΑΘΟΣ 2ο: Τους ζητάτε να είναι ακίνητα

Ήδη έχετε καταλάβει ότι αυτή είναι μία χαμένη μάχη…

ΑΝΤΙΘΕΤΑ
Ξεχάστε τις πόζες, την τέλεια γωνία και τον ιδανικό φωτισμό. Προσπαθήστε να τα απαθανατίσετε εν κινήσει και θα δείτε ότι οι φυσικές φωτογραφίες είναι και οι καλύτερες. Απλά επιλέξτε τη σωστή ρύθμιση στη φωτογραφική μηχανής και shoot them!


ΛΑΘΟΣ 3ο: Στέκεστε στο ίδιο σημείο

Μήπως έχετε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορείτε να μετακινηθείτε;

ΑΝΤΙΘΕΤΑ
Γίνετε δημιουργικοί. Κινηθείτε γύρω από το… μοντέλο σας και πειραματιστείτε με τη γωνία λήψης. Μην διστάζετε να ανεβείτε σε πιο ψηλό σημείο ή να πέσετε στο πάτωμα.


ΛΑΘΟΣ 4ο: Ξεχνάτε τα θεμελιώδη

Εάν είστε από εκείνους που το μόνο, που σας νοιάζει, είναι να είναι το παιδί στο κέντρο το κάδρου, έχετε πρόβλημα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ
Φροντίστε όλη η φωτογραφία σας να έχει ενδιαφέρον. Τι να κάνετε ένα πανέμορφο παιδικό χαμόγελο, εάν είναι τραβηγμένο μπροστά σε έναν ξεχειλισμένο κάδο σκουπιδιών. Για σκεφτείτε όμως να είναι μπροστά από μία ανθισμένη μπουκαμβίλια;

Δεν είναι το παν, το «μοντέλο» να βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας, μετράει εξίσου και όλο το περιβάλλον.


ΛΑΘΟΣ 5ο: Προσπαθείτε για την τέλεια φωτογραφία

Μην νομίζετε ότι είστε επαγγελματίας φωτογράφος. Μην αγνοείτε τις ευτυχισμένες στιγμές, που μπορείτε να απαθανατίσετε.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ
Εκμεταλλευτείτε τον καλλιτέχνη, που κρύβετε μέσα σας. Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο φωτογραφικό σεμινάριο ή μέσω διαδικτύου κάποιες οδηγίες. Μπορείτε να τις ακολουθήσετε και να προσπαθήσετε να βελτιωθείτε.